Lucian Blaga. A fő filozófiája metaforák

 

Geo Savulescu

A.B.ROMANIA
COLLECTION <Örök tűz ALIVE>
Bukarest, 2000.

Thanks barát Alexander Surdu, A Román Tudományos Akadémia és kiváló filozófiatörténeti, Dr. Shrink, Egyetemi tanár, Aurel Romilă, aki volt olyan kedves, hogy olvasta a kéziratot, és hogy néhány korrekciókat, hogy figyelembe vettem, professzor Vasile Dem. Zamfirescu, amely, is, hajlandóság, hogy olvasta a szöveget vonatkozó pszichoanalízis és küldjön nekem néhány hasznos ötletet.

Bukarest, 20. 02. 2000.
Geo Savulescu.

 

TARTALOMJEGYZÉK

Előszó……………………………………………………………………………..
Véletlenül transzcendens, hogy a transzcendentális………………………..
Noology feneketlen és a pszichoanalízis……………………………………………………..
Tér és idő……………………………………………………………………………
Szüksége történetek. Uram, -val, varázslat……………………………………………
Cenzúra transzcendens………………………………………………………………..
Kik vagyunk?? Ki az az ember? Mi a jövője az ember?……………….
Word és gondolat……………………………………………………………………………..

Patria a szó.

 

ELŐSZÓ

Nehéz kezdeni írni, és el kell ismernem, hogy az írás a filozófiája Lucian Blaga, nekem, nehezen indul.

Lucian Blaga egy országos érték és egy értéket a költészet a világ gondolkodás, az ő filozófiája. Ő és az is marad a kolosszus európai bölcsesség a huszadik század közepéig. Vasile Dem. Zamfirescu azt mondják nagyon szép ” …Blaga a jelenség okozza a stílust alapozhatja koncepciója stílusa, stilisztikai egységét kultúra, ötlet tudattalan,….ez az egyetlen elem, nem kétséges, mint minden sarokköve, extrem fontos, hogy Blaga át Freud, de hogy hozza visszafordíthatatlan konstelláció abyssal elméletek, ahol, ha már lefordították egy univerzális nyelv, olyan fényes, mint a csillag az első nagyságát.” (Vasile Dem. Zamfirescu, A logika és a logikus elme a szív, Three Publishing, 1997, 121. oldal). Blaga volt szerencsés, hogy létrehozzák a szellemi egy olyan országban, ahol a szellemi csúcsok bőséges, és minden állam, Európa, világháború után, ez volt a kulturális pezsgés, művészi. Csak Oroszországot politikailag izoláltak a forradalom után. Sajnálatos, hogy a szörnyű következményei ennek a forradalomnak kell kivetni, hogy szélesítse a szerencsétlen társadalmi kísérlet, és Románia után a második világháború. A 1947, Marxizmus-leninizmus-sztálinizmus csak gondolt tisztviselők elfogadott. Egy igazi filozófus, un idealista, Lucian Blaga, különösen, ha nem ért egyet, hogy tagadni mindent, amit írt, és vált a materialista és a marxista, nem találtam egy helyet egy egyetem, egy iskolában. Az első két trilógia, aki nemrég tette közzé, kivettük könyvtárak, Az ő költészete már feledésbe merült, mind a hosszú. Az ő filozófiája maradt szinte ismeretlen itt is, Annak ellenére, hogy kiadás 1969 volt egy kurzus, a Bölcsészettudományi Kar Blaga Bukarest, és különösen a szabadban a, amíg Noica, évtized közepén 80, igyekezett bemutatni a chrestomathy filozófiai szövegeket külföldön. Sajnos, nem volt ideje, elhagy bennünket, és ő 1987.

A nagy filozófus, aki megállt, hogy beszéljen, és továbbra is ismeretlen. Még a korában virágzó kultúra Romániában, annak ellenére, hogy már megkapta a Román Akadémia, nem kímélték diatribes. Ez volt kigúnyolt a kísérlete mondani valami újat a tudattalan és apa Dumitru Stăniloaie, Ortodox gondolkodó és vezető részt vesz egy vitában neki ortodoxia, írás Mr. Lucian Blaga pozíció felé, a kereszténység és az ortodoxia. Dumitru Stăniloaie neki “megbocsátott” Blaga után 1989 mondja egy interjúban ” ..Sajnálom, bérelt- egy polemikus vele…Fényvisszaverő később a rendszer, Rájöttem, hogy integrálják a keresztény eszmék, kívül kölcsönzött kifejezés a kereszténység.”(Interjú Victor Botez, Misszionárius koronázási, a filozófus roumains, repere universels, Szerkesztő kiadványok külföldön, Románia, 1999. p.208-209). Is, és CG Jung megjegyzi, hogy a papok egyeztetett írásaiban az emberi lélek. Templom, bármi is legyen az, és bármilyen, nem értik, hogy a hívő is feküdt egy könyvet, amelyben Isten jelen, így említi őket, vagy név, nem a mi, hogy túlságosan jól ismeri ezt a. Más szóval,, mind Blaga és Jung, a keresztények, lehet könyveket írni, amelyek nem a keresztény, ez nem prédikálnak a kereszténység, nem tetszik vallási. Ez olyan dolog, amit jobban érthető a zene, Hendel Bach sok vallásos Opuscule, ez nem jelenti azt, hogy az írásai Wagner, Brahms, Brukner, Mahler, más zeneszerzők , írások nem voltak vallásos rend, mentesek az Isten. Zene minősége mindig nyitó transzcendencia, Isten. Amit írt Blaga és Jung, írásaiban vallásilag elfogadhatatlan, még mindig gondolkodik, hogy Isten van helye.

Meg kell engedélyt kérni is kevés szöveg Dumitru Stăniloaie, Keresztény gondolkodók kellett ismernie szépség, még akkor is, ha nagyon későn, tévedett vádolja írásait Blaga. Is, Azt hiszem, van néhány nagyon szép szó fontos csoport román gondolkodók. “Blaga egy tisztességes gyűjtemény a rejtély a világ teremtett, ezzel meghaladja a panteisztikus rendszerek: rejtély, melyet senki nem léphet be, nem azért, mert megvan a képessége, hanem azért, mert < Nagy Anonymous> megáll. A rejtély maradhat áthatolhatatlan a minőség és nem csak azért, mert az emberi gyengeség lép? <Nagy Anonymous> Lehet, hogy olyan kicsi, lelkileg, hogy meg akarja tartani az ember távol az izgalom a találkozó?…. Ha Blaga akkor lett volna érvényes, hogy elsajátítsa a keresztény Isten ideája, minden ellentmondás lenne elment. Szerint ez a fogalom, dilemma lenne megoldani Isten, látva érthetetlen, hogy az ember, segített volna a haladást, a tudást az Ő, ellátják azt a képességét, hogy az kifejezze L, pe El. ….Szerint a keresztény dogma a csoda az emberi tudás és az isteni végtelen, első halad, hogy az Isten ismerete.

Blaga nem tudott teljesen a kereszténység. De csak visszavonta az ajándék, amely által Isten megmenti az embert a bűn, határait, az Ő szeretete.

Mondhatnánk, húz egy pozitív következtetés, , hogy csak az ő kudarca, hogy megtagadja a kereszténység, Blaga megnyithatja az utat az elismerését az igazságot a keresztény hit, mivel nem tagadja Cioran racionális magyarázata az ember Isten nélkül, Mircea Eliade, aki, Nem tagadja a szent, tulajdonított a véletlenre ezt a világot, látja eredetét transzcendens. Közötti különbség Blaga és Mircea Eliade, része a, és Emil Cioran, valamint Eugen Ionescu, Továbbá, az, hogy ez a két végre látni az emberi nyomorúság Isten nélkül, abszurditását ez a világ, míg az előbbi találja kielégítőnek, annak ellenére, hogy az ellentmondások….Dialektikája, ami mozog, a kudarc minden immanens dialektikus, feltárja az igazságot a különbség Isten és a világ, különbség nem feltétlenül ellentmondás, vagy ha az emberek nem hajlandók elismerni Istent, Ezek a születőben lévő gonosz………Román gondolkodók említett ártott, akaratlanul, egyszerű racionalizmus filozófusok és van panteisták…….és megmutatta, hogy az emberi rejtett magát racionalizmus nem tudott megszabadulni egy tudatlan rendetlenség…..Ők egyengették az utat megértéséhez valódi emberi teljesítmény, az emberi, örökre, hála Istennek és a szeretet, mert a Fiú lett emberré, hogy kapcsolja be az embereket az ő testvérei és fiai mennyei Atya…….Az ember Isten nélkül semmi……Ki nem kapcsolódik, és az összes kapcsolódó, ezt <Isten minden> az, akinek minden függ a létünk, mint az örökkévalóság, hogy Isten csak személyes” (Dumitru Stăiloaie, On. cit., p. 209).

Milyen szép szavak! Citindu-le, Úgy éreztem, óriási öröm. Szeretném megköszönni Dumitru Stăniloaie számukra. Nagyon szerette volna tudni, hogy mi a véleménye a keresztény gondolkodó, akinek a gondolkodás minden, amit tiszteletben, Lucian Blaga. De kezdve a világ, nem remélem, hogy meg még inkább, de találtam. Talán ez egy jel volt. Ezek nem csak szép szó Blaga, hanem a három gondolkodó, aki megmentette, és a megtakarítás és a munka: Cioran, Eliade és Ionesco. A könyv vallásellenes Cioran, hogy tesz egy osztott Isten, Milyen szép szó Istenről! “Mert minden ember, Isten az első memória…korlátot memória ül Divinity. Hogy él tartalmakat esetleg örökölt létre…Amikor hallgat, hogy Bach Isten kialakulóban. Mert az ő zenéje generáló Istenség…Miután oratórium, összeget, vagy “szenvedély”, van Isten…..Bach zenéje minden illúzió szívszorító, túl határozatlan, hogy lebomlik, hogy egy esztétikai gyönyör…A Bach ott “érzések”, a világ és Isten csak csatlakoztatni egy létrán a könnyek…A nagy matematikus, aki csak annyira- alacsonyabb, mint a paraszt, szenvedő primitív végső kérdések. Általában, tudomány emberek döbbenten csökkentésével metafizikai tudat .. Az univerzum nem fog formula, hanem a költészet.” Nem is beszélve arról a szó a memória éteri paradicsom. (Emil Cioran, Könnyek és szentek, Humanitas, 1991)

Uram, mi Istenünk, Isuse Hristoase, könyörülj a bűnös, amely. Lehet, hogy el kell kezdeni az írás, mert lehetetlen, hogy írni anélkül, hogy hibákat, bűntelen. Csak íratlan, szó lehet támasztani érvekkel során beszéd, mint Szókratész tudta, valóban él. Ha nem volt Platón, aki beleegyezett, hogy err írás, mi marad a Socrates? Talán csak egy homályos memória.

Lucian Blaga komponált opera négy filozófiai trilógia. Trilogy of Knowledge, látható 1942 A Royal alapítványok Irodalmi és Művészeti, Bukarest, tartalmaz Eonul dogmatikus, Lucifer és transzcendens tudás cenzúra, először megjelent írások között 1931-1934. Trilogy of Culture két évvel később, és magában foglalja Horizon és stílus, Terület Mioritic, és a Genesis metafora és jelentése a kultúra. A harmadik és negyedik trilógia nem tették közzé életében, de azt tudjuk, hogy ő akarta, hogy tegye közzé. Akkor is, ha nem tudja a pontos, Szerzői kívánt, ismert, hogy a Trilogy értékek már majdnem kész, és tette közzé az ellátás Dorli Blaga 1987 és nem tartalmaz Tudomány és teremtés, írott 1942, Körülbelül mágikus gondolkodás, 1941, Vallás és Lélek, 1942 és a Művészet és érték, 1939. Kötet Trilogy kozmológiai, által közzétett Humanitas 1997, tartalmaz Különbségek isteni, 1940, Antropológiai szempontok, 1948 történelmi lények, megjelent a 1977, után, a szerző halála.

Ebben a tanulmányban, Érdekeltek vagyunk abban, ami új, Lucian Blaga a filozófia, és kevésbé filozófiai exegézis az egész munka. Mi különösen érdekelt az ő felfogása szerint a mély pszichológiai és ennek alapján, Mint mondja, teljes építési filozófiai, Noologia a abisală, mintegy elmélet is stilului.De, fontosságot tulajdonítanak metafora és szerepe a kultúrában, Cenzúra transzcendens, és szerepe az ember a földön, Sa filozófiai antropológia, Philosophy of Culture. Ha megállapítást nyer szükségesnek, a második része a papír, Megpróbáljuk, hogy mi rejlik Ismerve dogmatikus, -ben Ismerve paradicsom, a Lucifer, mint a Különbségek isteni.

Előtt, hogy egy jó kommunikáció, volna, hogy két Terminológiai pontosítások, amelyek fontosak, hogy megértsük a stílus és a filozófia a tudattalan a Lucian Blaga.

Körülbelül a Lucian Blaga írt eszméletlen anyaggal, csak a mi év (Idézem csak két legfontosabb hozzájárulás: Vasile Dem. Zamfirescu, Filsofia kultúra és a pszichoanalízis a Lucian Blaga és Leonard Gavriliu, Eszméletlen Lucian Blaga). Megpróbáljuk, hogy vizsgálja meg, hogyan tudunk. De ezt tudnunk kell, hogy mit mondunk, ha beszélünk tudatosság, A tudatosság. Azt akarom, hogy elkerülje az esetleges kétértelműséget. A tudatosság nem csak az állam, ahol tudjuk,, más szóval, ha alszol, vagy álmodozás. A tudat kiterjed az egész lelki élet, tudatos és tudattalan. Én nem beszélek a betegség, hogy nem vagyunk tisztában az eszméletlen, hanem aktív, önálló birodalma. Másrészt,, hogy tisztában, Ahhoz, hogy tudatosan azt jelenti, hogy rögzítse, az összes rendelkezésre álló érzék, kívül a hatodik érzék, valóság, ami körülvesz minket. Tudatában vagyok annak, hogy, Én vagyok az a személy, un az emberek ki, un om, és hogy a létezés igazi, és van lelkiismerete, amely meghatározza a személyiségemet. A lelkiismeretem van, amikor alszik, az álom, nem csak akkor, amikor ébren. A tudattalan része az életemben lelkiismeretem. Csak azt, gondol, érez, minden össze valahol bennem, valahol, Én nem tudom, hol, alakú tudatom, gyerekkoromban képződik, mint egy felnőtt tartok. Lehet tudatában ma, holnap, Tegnap voltam, de minden alkalommal egy másik tudatállapot. A lelkiismeretem ugyanaz a gyermek meghal. Még mindig változtatni valamit a, Nekem van egy tudat, de sok tudatállapotok.

Mindehhez kérek engedélyt, hogy használja a kifejezést tudat, ha a játékban egyaránt tudatosság, és tudattalan. A tudattalan és a tudat tartalmazza az összes tisztában.

Ehhez adok egy széles körű használatát feltételek “öntudatos, tudatosság” és akkor ismét helyére, Az idézetek a szövegben a Blaga, “tudatosság”, -val “öntudatos, tudatosság”.

A második félévben, hogy én inkább a helyére az értelem. Én nem tudom, ki használta először a román filozófiai szöveg, de tudom, hogy ez egy szerencsétlen választás miatt a felhasználás francia. Értelem egyfajta második elme ez okból az első. Latin-, ahol fényképész, megértés azt jelenti, megértés, megértés, intelligencia, bánja, és nagyon közel van Tudomásul veszem, hogy, ért, Megértettem, megértés ami azt jelenti, megértés, a pricepe. Intellego lenne helyes fordítása Elme, de alig intellectus. Az angol, undestanding ismét a helyes fordítást. Nem értem, miért használta a kifejezést kezdet megértés. Én már hiányzott sok “félreértések”, különösen a német filozófia.

A fenti okok miatt, Fogom használni megértés és nem értelem, ahol azt használják, vagy használható eset.

Én inkább bemutatni, első, vázlatát Blaga filozófiája óta Noology feneketlen és -val stílus, Tehát Horizon és stílus. Igaz, hogy előtt megjelent az elmélet a tudás, A tudás és a tudás dogmatikus Lucifer. De Freud nézete megjelent cikkek a 20, mint A kultúra és a tudat (1922) Filozófia és stílus (1924). Is, Az egyik azt mondja,, tudattalan elmélet az alapja az ő filozófiája. Ezért, Kezdjük a tudattalan.

Mindannyiunknak van valamilyen veleszületett tulajdonságok. Asta o Stim az edény, amely azt mondja,, -ben Köztársaság, hogy az igazság, a város, minden polgárnak, hogy léptessenek életbe, az a hely, amit megérdemel, Mi vár, attól függően, hogy a tulajdonságokat az egyes. Ne felejtsük el, hogy ezek a tulajdonságok veleszületett, jövünk. A kortárs szerző, Nigel Calder, -ben Az emberi elme, (Viking Press, New York, 1970) azt mondja, “hatalom az elme veleszületett”. A tulajdonságok, mi is veleszületett ereje tudatunk, nem csak ösztönök. De mik ezek veleszületett hatáskörét az elme, mint a mély memória, a speciei, vagy egy kisebb csoport. Ez megnyitja jogot arra, hogy a tudattalan.

Blaga beszél Noologia abisală, egy másik birodalom, birodalma mélyén a lélek. Nem kell vitatkozni, hogy létezik tudattalan, pszichoanalitikusok orvosok tett már. Nem elégedett azzal, amit értünk eszméletlen, pszichoanalízissel, ezért feltételezi, hogy létezik egy intelligens tudattalan, gondolkodó, jelen van minden emberi tevékenység . Elutasítja, hogy korlátozza a tudattalan tudatos, mint a második, Egy kevésbé elfelejtett, de szorosan kapcsolódik a minden tudatos tevékenység. Látja Eszméletlen önálló, mint fontos és különálló tudatos tevékenység. Ez a feneketlen Noos megvan a saját fogalmak és kategóriák áthatja minden pillanatban tudatos tevékenység, a beavatkozás az intelligencia tudattalan és tudatos nemcsak az elnyomás.

Ha a tudattalan külön, független tudatunk, hogyan kommunikál a tudatos tevékenység? Blaga javaslatot olyan funkció, amely biztosítja a kommunikációt ezek között a szervezetek. Által personanţă, visszhangja a tudattalan a tudatos élet, kapcsolat jön létre a tudatos és tudattalan. Persona állandó tevékenység nem lehet kihagyni, és biztosítja, így, tudatunkat számtalan információt, hogy mi is jobban, akár csak részlegesen is, tudatában..

Ebben a rövid ismertetése a gondolat Blaga, A metaforikus szempontból azt hiszem, nyilvánvaló minden szépségét. Ez a győzelem a filozófia, amikor a költészet segít. Miért? Mivel a költészet a módon elérte eszencia, mi áll, ami változatlan a változó világunkban, fehérje létünk. Költészet a támaszpont a lélek és szellem. Nem csoda, Heidegger azt mondja, hogy a költészet az, hogy milyen mértékben tudjuk megközelíteni Istent. Vajon lehetővé teszi, hogy beszéljen a metaforák.

Kommunikáció tudattalan personare? Először is,, térben és időben, hogy van ágyazva a tudatalatti. Kategóriák ismerete segít megismerni a világot, és a tudattalan, spontaneitás kategóriák, kiegészíti ezt a tudást. Fogalmak a tér és az idő a tudást, hogy megtanultam, Newtoni tér háromdimenziós időállandó és az egyik irányba áramló, a jövő. Fogalmak a tér és az idő a spontaneitás, a tudattalan lehet a különböző minden csatlakozni a születés vagy a kultúra. Vannak olyanok is betartani egyfajta végtelen dimenziós térben, mások inkább érezni Hullámkarton tér, az a hely, ahol jól érezzük magunkat románok, tér hegyi völgy, mások inkább a alveolaris tér vagy tetőtér.

Az a tudat, az idő is más, mint a különböző fogalmait idő a tudattalan. Egyesek él a jövőben, egy jobb jövő, ezt timpul Havuz. Idő vízesés illik Hiányoznak azok a régi szép időkben, még az arany múlt az emberiség. Azoknak, akik kedvelik a jelenben, egy folyamatos jelen, , akik szeretnének élni a pillanat, “carpe DIAE”, fit érzés folyó idő. Ez a kezelési koncepció eszméletlen ad nekünk a lehetőséget, hogy a horizont is épült, hogy egy koncepció tisztában térben és / vagy időben, vagy két vegyes. Lehetőség van, és még keverékei három vagy több szempontból. Mi nem ismeri ezeket a térbeli és időbeli horizontot, hogy visszük, de jelen van mindenben, amit teszünk, amit gondolunk, minden érzést, hatással vannak ránk minden lépés, minden mozdulatát, minden egyes fellépés.

Amellett, hogy ezeket a fogalmakat biztosítunk a térbeli és időbeli horizont, Eszméletlen egy kategorikus láncot, amely leírja fontos része Blaga. Ez egy csoportja kategóriák hangulat, az axiologikus, azaz értékirányult kategóriák. Azt lehet mondani, teljesen, a negatív, vagy lehet semleges, hogy mi történik a térbeli és időbeli horizonton. Például, Az európaiak a pozitív hozzáállás, horizont megerősítése térbeli vagy időbeli, bármit is. Indus negatív hozzáállás a horizonton a, de refuz. Európa, hogy értéke van, Különösen a LIFE. Az indiai, az életnek nincs értéke, azt reméli, hogy megtörje a ciklus a reinkarnáció útján egy szigorú életet, prin ascetism, bánat feltételezett.

Képest a térbeli és időbeli horizont van attitűdök létre sorsunk. Van egy Atitudine Anabasică, továbbítja a horizonton, mert bízunk az életben. Europa, az emberek inkább bővítés, nyereség. Ilyen volt Nagy Sándor, Caesar, Napóleon, Vasco da Gama, Columbus. Így voltak, és azok, akik szeretnék meghódítani az Everest, akik inkább meghalnak próbál lenni először az Északi-sark, vagy a Déli-sark. Különösen ez Attitude Catabasica, megfelelő kivonulás a horizonton, nonviolenţei profesate de Gandi.

Van egy Szívás fejlesztő kategória esetében a formatív: individualul, tipikus, és stihialul.

Egyéni törekvés találunk, például kb, Reneszánsz Észak-Európában, A pictori a Rembrandt, Bosch, vagy Leibniz Monadologia, Minden monád egyfajta spirituális atom, atom, hogy.

Aspirációs jellemző él át az alkalmazást, és a szabályok betartását, található egy színház és a művészet az ókori görögök. Szerzők, mint Szophoklész, Praxitele, Plató, A Monumente kb Acropole, mint a reneszánsz, Rafael, Racine, Goethe.

Aspirációs stihii, “Stoicheion” la Greci, Elemental törekvés, az elemek tomboló, mint az árvíz, vagy földrengés, a természet ereje, hogy ki nem állhatja. Ez a törekvés található képviselteti magát a művészet ókori Egyiptomban, Az Arta din Bizant, valamint a szakterületen India.

Egyéni választ, vagy, ha úgy tetszik, kb parancs etika, Elmondhatom, az egyéni törekvés, “légy önmagad”. A tipikus, az egyik, hogy követi egy adott szabály ” fia vezetője”, mint pater familia. Az elemi törekvés, stihială, meg kell adni magadnak teljes, kell lennie, az egyik a világ; mint Krisztus, Buddha, Isten, Konfuciusz.

Ezek a kategóriák egyesül a tudattalan, Blaga hogy úgymond egy Matrix Stilisztika. Vagy ahogy mondja magát ” Egy eszméletlen stilisztikai mátrixot alkot mindenekelőtt egyfajta kategorikus helyen, amely által elfoglalt csak bizonyos kategóriák váltakozás. A kategóriák abyssal összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a “kategorikus helyen”, amely egy mátrix stílusban. ……A “kategorikus helyen” időbeli, remélheti, hogy az ilyen idő-kút, vagy idő-river, vagy alatt a kaszkád. Egy mátrix stilisztikai léphet csak az egyik ilyen kategorikus struktúrák. Mivel ez a helyzet “hely” kategóriák hangulat, -val “hely” orientáció kategóriák, -val “hely” formatív kategóriák. Mindegyik ilyen szar helyeken egy csomó konkrét kategóriák, de minden lehet elfoglalni csak egy adott kategória……A feneketlen meglévő kategóriákat is előfordulhat ezen a módon különböző kombinációi révén – sok stilisztikai mátrix….. néha jogos törekvések kategóriák egy és ugyanaz “hely”, zavarják egymást, megváltoztatása egymást, vagy szennyezi a. ..”tipikus” lehet szennyezett “stihialul”, így együtt egy hibrid kategóriát”.

Ezen túlmenően, Blaga azt mondja, hogy “Stilisztikai mátrix…és sok más kategóriában másodlagos jelentőségű május ..” Ő nyitva hagyja a kategória listát eszméletlen, hogy bármelyikünk lehet a teljes.

Talán a legfontosabb megállapítás, ami a kategóriák eszméletlen Blaga, a stilisztikai mátrix, , hogy azok eleve. “Biztosították Kant, hogy a különböző kategóriákban. amely a tudásunkat a világ, szubjektív pillanatok az emberi szellem, lesz, annál is inkább indokolt elismerni, ezt a tételt illetően abyssal kategóriák, meghatározó a világ alkotások. Abyssal kategóriák vádolják szubjektív tényezők. Van más szóval a priori nem csak a kognitív, hanem a priori feneketlen, Abišala-stilistic.” (Lucian Blaga, Genesis metafora és jelentése a kultúra, A hangerő trilógia kultúra, Royal Alapítvány Irodalmi és Művészeti, Bukarest 1944, p. 431, 433, 434).

Mivel a mátrix stílus? Nézze meg, mit mond nekünk Blaga. ” Stílus (és a kultúra, mint egy sor stílusok) az eredménye a tényezők Többszörös, szakaszos, A expresie categorială, hogy a keverés és néha a beavatkozást, egy mátrix stílusban, fészket öntudatlan emberi” (Lucian Blaga, On. cit., p. 43). A Blaga, stílus eszméletlen. Most már értjük a tudatalatti elmélete, Noologia a abisală, az alapja az egész filozófiai építés. Azt hiszem, úgy döntött, ezt a lépést nehéz, de nem tudott segíteni, különben nem lehetett beszélni a stílus és a filozófia a kultúra. Természetesen Blaga tudott az orvostudomány, Biológia, ami nélkül tudnék írni biológiai antropológia. Érdemes megjegyezni,, viszont, hogy Antropológiai szempontok, van egy fejezet, amely eltávolítja a lehetséges biológiai megértése a kultúra, megjegyezve, hogy a között az állatok és az ember a minőségi különbség ” A kultúra magában foglalja a specifikus humán ontológiai …törekvés, hogy felfedje az ismeretlen láthatáron, kinyilatkoztatás ember teszi magát, és a alkotásait a különböző, az anyagok a legváltozatosabb, és a legkülönbözőbb stilisztikai mintákat.” (Lucian Blaga, Antropológiai szempontok, -ben Trilogy kozmológiai, Humanitas, Bukarest, 1997, p. 287).

Mond stilisztikai, mert minden ember az ő stílusa, él egy bizonyos módon, összeolvad, beszél, szerelmek, veszekedés, mindegyik a maga módján. Márka stílus meghatározó az ember

Fel kell ismernünk, hogy amit mond, itt nagyon közel van ahhoz, amit mondott a Genesis metafora és jelentése a kultúra: ” ..Minden állat “van” egy és azonos típusú: teljesen azonnal és biztonság. “Férfi” volt, amelyet egy biológiai mutáció mutáció csak a fajok alapvető; De tekintve létforma (a horizont a rejtély és a kinyilatkoztatás) ember volt, azt mondta, miatt a mutáció ontologice, egyedülálló világegyetem. …, amely magában foglalja a magas mutációs, amely fölött épül. Így, de pildă, modul “emberi lét, hogy felfedje a rejtélyt láthatáron” azonnal teljesen magában foglalja, hogy az állati lét és a biztonság.” Lucian Blaga, Trilogy of Culture, p. 476). Ezért, Az ember egy kreatív lény, mutáció az ontológiai hoz létre a kulturális alkotások, van egy kulturális kreativitás, átfogó kultúra és a tudomány, arra törekszik, hogy megfeleljen, hogy felfedje a titkait a világ, rejtélyek élet-. Az ember az alkotója a kultúra, mint a szükségszerűség, nem pedig a hétköznapi gondot.

Mi ütött nekem a legerősebb az összes Blaga azt mondja, hogy a filozófia feltételezése Transzcendens cenzúra által végzett Nagy Anonymous. Lehet, hogy az ötlet a Nagy feltételezése Anonymous jött, mert a mátrix stílusban tolta neki, hogy egy olyan területen ellentmondásos gondolkodás, megoldhatatlan. Az élet tele van ellentmondásokkal és megoldásuk csak illúzió, jobb, ha tudják ezt, tudni, hogy élünk, egy olyan világban, ahol az ellentmondások, igaz ellentmondások, nem talál megoldást.

Blaga elfogadja, hogy a: “..kategorikus foglalás és bevallotta, hogy beszélni tudatosan mitikus róla”, a Nagy Anonymous. De megértette, mit kevesen hajlandók elfogadni : ” Az egyéni tudás, hogy számos gondolkodók úgy gondolták, hogy meg kellett szekularizálni az, hogy a tudás csak viszonylagos és a korlátozott, győzelem fényében elméletünk, éppen a relativitás, méltóság és megszentelt egyedi…. Tudván, hogy, így leromlott Mint tudjuk,, zsákmány nem igazán szánalmas és elkerülhetetlen rejlő korlátokról individuaţiunii. Tudván, hogy, így leromlott Mint tudjuk,, akkor elrontotta papság, olyan feladatot, amelynek a rendszerben, és akinek értelme túl a” Úgy érzi, hogy a stiláris mátrix megy tolja a teremtő aktus, és függ öröm: “..mi korlátozhatja autoriter és apai, egy munkát demiurgic, lépett a találkozó leírtak anatómiája szellem, hogy tudjuk, vagy nem tudom…. Marelui természet Anonim….jelentés terheli meghatározó egyéni tudás….Az egyik szempont contradictoriu….Egyéni tudás vágyik az igazság…Azonban Grand Anonymous soha nem hagyja ezt a lendületet, hogy igazi…..Mi határozottan arra ösztönzik, hogy – és határozottan megáll egy és ugyanazon….. Antinómiájában jellemző legfőbb feszültség és kínzó, az egyes élő uralma alatt a kognitív. ” (Lucian Blaga, Cenzúra transzcendens, A Trilogy of Knowledge, Royal Alapítvány Irodalmi és Művészeti, Bukarest, 1942, p. 445-452)

Blaga feltételezett Nagy Anonymous találkozni metaforikus támogatás, mint a, költői szükségletek, közelebb a mitikus. Cenzúra transzcendens, van szükség, amely felett is át. Minket, emberek, hordozói a fogalmak és kategóriák tudás. Ezen kívül van fogalmakat és kategóriákat a tudattalan, amit jellemzik mátrix stílusban. Mindezek a fogalmak és kategóriák, A tudás stilisztikai mátrix, a priori. Minden know, minden szüleménye, olyan érzést, a mi tudat struktúrák teszik lehetővé. Amit leírni itt az egyik nagy csodája a világ. Hogy van az, hogy képesek vagyunk, hogy tudja,? Mert van néhány fogalmat és bizonyos a priori kategóriák, mert van olyan mátrix stílusban. Ezért tudásunk szubjektív, Csak azt kell tudni, hogy bennünk. De ugyanezen okból a cél, mert mindannyian ezt a priori. Milyen csoda? Nem tudom, , és nem is fontos. Blaga azt mondta, hogy a munka a nagy ismeretlen. A, lehet. Senki sem tudja bizonyítani vagy cáfolni.

De ez a priori, a lehetőségek az ismeretek, érzés, figments kreatív, egyszerre a kognitív cenzúra. Nem tudjuk, mint amit képesek vagyunk tudni. Ahogy a szemünk, a fülek, megvannak a maguk korlátai views, hallás, így tudatunk megvannak a határai a tudás, még ezek a szerkezetek a priori. Mivel nem lehetséges magyarázata ennek a helyzetnek, Blaga tételezi transzcendens valahol a Nagy Anonymous, aki megadta nekünk a tudást, és létrehozza a cenzúra eszköze. A Nagy Anonymous akadva Dumitru Stăniloaie, egyszerűen egy metafora abszolút, valamit tenni a helyére. Nincs Isten. Blaga azt mondja, még akkor is, hogy lehet valami köztes. Ő egyszerűen egy bizonyíték arra, hogy Blaga hittek abszolút, valami kell feltétlenül, célt kell egy lét. Ez és semmi több.

Az ember és a jövő létét a priori és a kognitív tudattalan, hogy a létezése a cenzúra miatt csak a tudás a priori fogalmak és kategóriák, nagy jelentősége van.

Jó, hogy, emberek, Tudjuk, hogy az akadályok a tudás, hogy nem tud versenyezni Istennel, hogy mi nem csak halandó, hanem csak a hatalom a tudatunk. Lucian Blaga filozófiája lehetővé teszi számunkra, hogy erős a mi littleness. Lehetővé teszi számunkra, hogy ne megijeszteni sem, hogy a valóság ellentmondásos. Mysteries lehet ellentétes, vannak érthetetlen számunkra. Valami jön, hogy segítsen, dogmatikus. Dogma tartalmaz feloldhatatlan ellentmondás, vagy megszűntek transzcendens. Dogma kell hozzászoktatni magunkat, hogy tudunk élni az ellentmondásos, akkor nem kell félni tőle, mert nem tudunk válaszolni minden neînţelesurile. .

Ha valaki él egy olyan világban, rejtély és az ő sorsa az, hogy feltárja, próbáld megismerni, hogyan lehet megközelíteni ezeket a rejtélyeket? Két módja van, hogy tudjuk,: megértés a tudás, mennyei tudás, próbálják tudni a rejtélyt a közeli, közeledik hozzá akkor is, ha nem tudjuk megoldani, és a tudás próbálják megosztani a rejtélyt, felosztásával egy darab fát baltával, és mi van a lényege, szerezni a tudás. Ez fokozza rejtély, mivel, megfeszítése után is, ezek megnyitása új részeit is láthatatlan, eddig rejtett. Is, ez a valóság. Minden nagy felfedezés megnyitja a gyanított terület a későbbi kutatás. Ma, ha többet tudunk, megjelent sok ismeretlen, sokkal több, mint mikor nem tudtam sok.

Copyright © Geo Savulescu 2003